"Atelier" sinds 1965

09/01/2021

Enkele dagen geleden is onze website live gegaan.

Sommige onder jullie zijn al eens gaan piepen.

De naam Ramen Atelier is een ode aan opa Pierre Wertelaers. Exact een jaar geleden namen wij afscheid.

"Maatwerk zit in ons DNA"

Overgrootmoeder Anna Symkens en opa Pierre Wertelaers toonden ons de weg.

Al in de jaren 40, kort na de tweede wereldoorlog, maakte Anna kostuumbroeken op maat voor de klanten van kledingzaak Boyen in Genk. Sindsdien is 't maatwerk niet meer weg te denken want ook opa leerde het vak van kleermaker, eerst op leercontract en daarna in Brussel. Door hard te werken, ontpopte hij zich tot een volmaakte stielman met tonnen creativiteit en gezonde passie.

 

In 1965 startte opa in hoofdberoep vanuit zijn atelier op de Kruisstraat in Opglabbeek.
Samen met oma werd er dag en nacht gewerkt om deadlines te halen voor particulieren alsook voor lokale verenigingen waaronder het mannenkoor De Heivinken, de schutterij en de fanfare.

 

Tot ver buiten Limburg kenden ze hem omwille van zijn maatwerk aan democratische prijzen. Mensen die de juiste pasvorm niet konden vinden in confectiekleding vonden bij Opa altijd hetgeen waar ze zich goed in voelde. Alles werd gemaakt in functie van de verwachting qua vorm, de juiste kleur en textuur van stof, de juiste afwerking met knopen, kraag en zakken.

 

Kortom; elk van opa’s stukken zijn uniek.

Met liefde gemaakt voor en volgens de visie van de klant.

Zo was er bijvoorbeeld een bouwvakker van eerder kleine postuur die de lengte van zijn broeken graag bestelde in een specifiek aantal metslagen hoog.

Deze spirit is voor ons bij Ramen Atelier van groot belang.

Ons maatwerk staat volledig in functie van de wensen en de behoeften van de klant. Want ramen en deuren zijn net zo belangrijk als de perfecte pasvorm in een pak. Ze bepalen voor een groot stuk jouw uitstraling. En net zoals opa het ons geleerd heeft zoeken wij samen met jouw naar het juiste kader in de mooiste kleur met de meest geschikte afwerking zodat het eindresultaat van jouw woning perfect en uniek zal zijn. Op maat voor jou.

 

Zijn passie voor maatwerk zetten wij met veel liefde voort in ons vak, zoals hij het ons geleerd heeft.